Думка будує характер людини

У листопаді 2016 року по лінії ТОС відбулася наша чергова (вже четверта)  зустріч з учнями та педагогічним колективом обласного професійного ліцею побутового обслуговування. Цього разу для обговорення взято тему: “Єдність Думки, Слова й Діла – основа духовного росту людини”.

Базою для  підготовки матеріалу стали  праці Олени Петрівни Блаватської, А. Безант, Ч. Ледбітера, одного з самих видатних духовних Учителів Дж. Кришнамурті та інших авторів теософської літератури.

Завчасно було зрозуміло, що окремі терміни, вислови, ствердження теософського вчення будуть важко, а, можливо, й зовсім не будуть сприйматися учнями, тому що вони ще не увійшли в їх повсякденне життя. Про це якраз й довелося  сказати директору ліцею Тарану Анатолію Анатолійовичу та його заступнику Михайлу Миколайовичу, на запрошення яких  мала відбутися зустріч.  Та коли у відповідь пролунали слова директора: “Нічого, нехай слухають. Чим раніше почують, тим раніше зрозуміють, як слід будувати своє майбутнє у світі, що змінюється”, стало остаточно зрозумілим, що у цьому закладі  приділяється неабияка увага духовному вихованню кожної особистості, формуванню її нового світогляду.

Майже повну академічну годину ми говорили про морально-етичні принципи, що покладаються в основу духовного зростання людини. В першу чергу, обговорювалася сила Думки, яка замислює все, що буде потім, яка приведе до дії й стане причиною того чи іншого наслідку,  на окремих прикладах стверджувалося, що, якщо Думка буде “правильною”, то й внутрішній світ людини буде будуватися “за образом і подобою”. У розмові зосереджувалася увага на тому, що якраз Думка будує характер людини, що в силах кожного з нас “перебудувати себе”, “свій дім” та зробити його прекрасним. Але Думка не може бути відокремлена від Слова, яке породжує Дію. Тільки в Єдності цієї Трійці – Сила, Основа духовного розвитку людини.

dsc01467Присутнім було роздано перелік загальнолюдських цінностей, керуючись якими,  людина може навчитися працювати  над собою,   вдосконалюватися,  створювати  навколо себе позитивне, творче середовище, і, нарешті, вона розуміє, що лише Любов утримує все в Єдності й Красоті. Бесіда супроводжувалася інформаційними слайдами.

Крім того, показано  декілька невеличких мультиків на тему “У Єдності – Сила”, які з великим піднесенням були сприйняті слухачами.

В кінці зустрічі Анатолій Анатолійович наголосив, що тема дуже актуальна, як для дітей, так і для дорослих тому, що кожен будує свій характер, а значить й свою долю, сам. І щоб створити її чистою, світлою, гарною важливо зрозуміти, що це можливо тільки через духовне зростання, через гармонію Думки, Слова й Діла.

Ініціативна група ТОС,

м. Кропивницький

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий