Створюємо Світле майбутнє!

Більше року ми допомагаємо Громадській організації «Добромир», «Годуємо патріотів». У  великій родині волонтерів беремо участь у фасуванні  сухих борщових та супових наборів, які передаються, бійцям Сил Оборони та ЗСУ,  жителям постраждалих та деокупованих територій. Натхненна та самовіддана волонтерська діяльність продовжує розширювати свої межі в Кропивницькому. Спочатку працювали всі разом (дорослі, молодь, діти), потім у дві зміни, а потім з’явилась «Молодіжна кухня», де молоді люди паралельно проявляють свої творчі здібності, набувають навичок самоорганізації.

Наразі особливу підтримку теософів  знайшов новий проєкт волонтерської кухні, який  поєднав волонтерство і освітню діяльність. Це “ДИТЯЧА ВОЛОНТЕРСЬКА КУХНЯ” від ГО “Центр розвитку людини та сім’ї «Сонячний Зайчик»”, який підтримали ГО “Добромир” та ГО “Агенція сталого розвитку “Хмарочос”. Вона почала свою роботу 16 грудня 2023 р.

Громадська організація “Центр розвитку людини та сім’ї «Сонячний Зайчик»” у Кропивницькому працює 13 років на чолі з Новаковою Іриною. Однією з  співзасновниць центру є членкиня Теософського Товариства Передерій Людмила, яка зараз  бере активну участь в  роботі “Дитячої волонтерської кухні”, бо діяльність «Сонячного Зайчика» співпадає з баченням Олени Петрівни Блаватської про освіту. Вона писала:

«Якби у нас були гроші, ми заснували б школи, які б випускали,  не просто тих, хто  вміє  читати і писати… Там у дітях виховували б насамперед упевненість у собі, любов до всіх людей, альтруїзм, і, насамперед, вчили б їх думати і міркувати самостійно. …і основний час присвятили б розвитку та вихованню їхніх внутрішніх почуттів, здібностей і прихованих можливостей …Своєю метою ми поставили б виховання вільних чоловіків і жінок – вільних як в інтелектуальному, так і в моральному плані, – без жодних забобонів і насамперед – неегоїстичних.»

Створюємо Світле майбутнє!І тепер це не просто фасування, а просвітницько-виховні  заняття, які складаються з двох частин духовно-патріотичного виховання і практичної роботи на кухні. Для кожної  зустрічі педагогом і психологом підбирається тема, до якої розробляється окремий сценарій.

Спочатку психологиня Вікторія Карбовська пропонує техніки на  зняття стресу та позбавлення від негативних емоцій, позитивне  налаштування, проводить ігри на знайомство і згуртування юних волонтерів. Щоразу діти знайомляться  з однією з казок  Сухомлинського або якоюсь мудрою притчею  після чого відбувається спільне міркування над їх  глибинним змістом, вічними моральними та духовними цінностями, обмін думками. Таким чином у дітей  розширюються  знання про себе, як про Вищу Людину, яка у Серці носить велику таємницю, непереможну Силу, невичерпне джерело любови, що  здатне подолати будь-які  труднощі. Це формує відповідальну, активну  позицію особистості. Діти вчаться жити вже зараз, а не готуватися до життя, вчаться відчувати себе активною, свідомою частиною суспільства, яке може створювати чудове майбутнє через гарні наміри, думки, бажання і справи.

Створюємо Світле майбутнє!Під час  практичної роботи на кухні,  під  опікою вчительки Гуманної Педагогіки Новакової Ірини, діти і батьки фасують  сухарики, печиво, горішки,  сухофрукти, які будуть відправлені захисникам і захисницям України. Особливу радість у дітей  викликає проходження  всіх етапів  підготовки  яблук до сушки : вони їх чистять, ріжуть, розкладають на дека сушарки.

Робота на кухні відбувається під звуки чудової музики духовного Вчителя Шрі Чин Моя у живому виконанні гурту “Jatri”.

Діти – це наше майбутнє. На  дитячих волонтерських зустрічах створюється  атмосфера, яка сприяє   всебічному гармонійному  розвитку дітей  через  залучення  п’яти  сфер життя людини: фізичної, емоційної, ментальної, соціальної та духовної. Закладається  фундамент світлого майбутнього через формування в серцях дітей моральних цінностей, людяності, патріотизму, відчуття єдності та альтруїзму.

Тішимося з того, що на тлі волонтерської діяльності, коли ми всі робимо одну справу, особливо стверджується усвідомлення єдності, формуються теплі, братерські стосунки, розширюється співпраця між організаціями та окремими людьми.

Створюємо Світле майбутнє!Для всіх, хто хоче підтримати діяльність ГО “Центр розвитку людини та сім’ї «Сонячний Зайчик»”, з проєктом “ДИТЯЧА ВОЛОНТЕРСЬКА КУХНЯ”

 картка Приватбанку: 363 5420 1460 5530 Новакова Ірина Петрівна

Президент відділення «Лайя» Людмила Передерій

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.