Енергії вдячності – Спільному Благу!

Разом з людиною народжується і пристрасть до пізнання. За допомогою різних способів осягнення світу, а саме: міфології, релігії, мистецтва, філософії, науки, накопичилась неосяжна кількість розрізнених знань за весь період розвитку людства.

Наразі наука складає основу нашого світогляду. З давніх часів вона йшла  шляхом аналізу, заглиблюючись у матерію. Наукові знання, слугуючи прогресу, сприяють покращенню життя, але в той же час, неспроможні забезпечити  вирішення  глобальних проблем, з якими ми стикаємося.

Тому сучасний світ потребує іншого підходу – синтетичного. Синтез об’єднує, свідчить про велику єдність, що панує в Космосі. Це той синтез, про який О.П. Блаватська згадувала в своїй «Таємній Доктрині» більш ніж 100 разів. Завдяки йому ми прослідковуємо Єдиний Принцип, який забезпечує зв’язок з усіма речами, підіймаємось до Духу.

Для узгодження цього знання з сьогоденням, ми шукаємо можливості співпраці з організаціями, які займаються просвітницькою діяльністю і відповідають нашим вібраціям.

Так, 2 вересня 2023 року, у приміщенні Обласної Універсальної Наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського було проведено Свято до Дня  Знань на тему: «НАВІЩО СВІТ І В ЦЬОМУ СВІТІ Я?». Це стало можливим завдяки зусиллям декількох співорганізаторів: теософського Відділення “Лайя”, м. Кропивницький, Міжнародної Наукової Школи Універсології  в Кіровоградській області, Центру Гуманної педагогіки в Кіровоградській області» та Центру розвитку людини і сім’ї  “Сонячний Зайчик».

Сприяв проведенню нашого  культурно –  мистецького заходу простір бібліотеки, де експонуються прекрасні  роботи надзвичайно талановитого всесвітньо відомого українського скульптора Олексія Леонова. Образи, створені автором, наповнені моральною чистотою та духовною досконалістю, випромінюють Світло і Красу.  Вони кличуть нас до роздумів  про сенс життя  та пошуку Істини. Окрім скульптур, на стіні залу представлено Знамено Миру, на якому  зображено три сфери у великому колі. Цей символ Микола Реріх тлумачив як синтез:  релігія, наука і мистецтво в колі  культури.

Про синтез він писав:

«Неосвічена людина спочатку має стати цивілізованою, потім освіченою; вона стає інтелігентною; потім слідує витонченість і усвідомлення синтезу, який завершиться прийняттям поняття культури».

Після вітального слова організаторів відбулось занурення у культурну спадщину в форматі інтерактивної гри «Світочі людства» . Під час цієї гри кожен учасник навмання вибирав інформаційну картку, яка  містила вислови  видатної постаті та важливий фрагмент її біографії. Один з присутніх зачитував дані своєї картки, а решта мали змогу доповнювати образ. Завдання полягало в тому, щоб впізнати про кого йдеться на підставі наданої інформації і знайти цей образ з поміж експонатів.

Серед них: Олена Блаватська, Олена Реріх, Микола Реріх, Станіслав Реріх, Ісус Христос, Будда, Піфагор, Сократ, Платон, Григорій Сковорода, Василь Сухомлинський, Тарас Шевченко, Вівекананда, Богородиця, Гуань-Інь, Френсіс Бекон, Михайло Врубель, Мікеланджело, Леонардо Да Вінчі, Альбрехт Дюрер, Конкорда Антарова. Всі вони несли певні грані Єдиної Істини через релігію, науку, філософію, мистецтво, а також їх синтез. Поглиблене вивчення їх життєвого шляху і творчості допомагає нам пізнавати єдність у багатогранності. Через кожну постать перед нами відкривається нездоланна Сила Духу, безмежні можливості внутрішньої людини і той шлях, який треба долати для  пробудження своєї божественної природи і єднання з нею.

 Їх величні енергії були присутні у полі нашої співтворчості. Тут народжувалися нові ідеї, а панівною енергією була енергія вдячності до тих, хто вийшов за межі  особистості, і  своїм життям прикрасив цей світ, залишив по собі дорогоцінну спадщину для всіх прийдешніх поколінь і  зараз надихає нас на  самовдосконалення, розкриття внутрішнього потенціалу, подолання труднощів життя.

Також ми вдячні Олексію Леонову за його творчість, яка торкається найтонших струн Душі людської, підіймає над буденністю, сприяє об’єднанню людства навколо духовних ідеалів і надихає на пізнання Істини, яка є багатогранною,  і лише через синтез можна наблизитися до неї. Ми вдячні один одному за створену атмосферу Миру і Добра!

Всі присутні були активними учасниками цього творчого процесу, тож майже три години спілкування промайнули «на одному диханні». У цій чудовій атмосфері довіри ми збагатилися інтелектуально і духовно.

На завершення ми спрямували високі енергії нашої вдячності і єднання на Спільне Благо через  Молитву за мир у всьому світі.

Енергії вдячності - Спільному Благу!

Енергії вдячності - Спільному Благу!

Енергії вдячності - Спільному Благу!

 Президент Відділення « Лайя», місто Кропивницький,

Людмила Передерій

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.