В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!

Членкині Теософського відділення «Лайя», м. Кропивницький, плідно співпрацюють з #krophub та волонтерським Центром «ВУЛИК»

Унікальною рисою нашого народу є здатність до самоорганізації, яка яскраво проявляється в екстремальних ситуаціях.

Коли 24 лютого 2022 року на нашу землю прийшла війна, ніхто не чекав на вказівки згори, а брав відповідальність на себе і шукав можливості допомагати іншим, хто чим може. Кропивничани, як і всі Українці, немов за командою, об’єдналися в один потужний кулак і стали діяти.

Завжди з поміж інших людей вирізняються окремі особистості. Такі, наприклад, як Олена Горобець, які гуртують навколо себе споріднені Душі, дають можливість їм реалізувати потребу в служінні, надихають своєю жертовністю і невтомною працею. Олена, як волонтерка, у повній мірі почала розкриватися з 2014 року. Вона є натхненницею і організаторкою волонтерського Центру «ВУЛИК», який працює на базі одного з навчальних закладів міста Кропивницького з перших днів повномасштабної війни. Центр спеціалізується на пошитті одягу для військових, для цього тут є належна матеріальна база.

Теософське відділення «Лайя», м. Кропивницький, має достатній досвід практичної допомоги різним категоріям населення. Щойно ми дізналися про роботу цього осередку, одразу ж долучились до співпраці на постійній основі. І ось, вже майже 5 місяців, як членкині Відділення Любов Нургалєєва та Людмила Передерій працюють у складі цієї дружньої родини. Це командна робота.

Тут є фахівці, які кроять тканину, інші збирають деталі докупи на оверлоках, роблять заготівки і передають для подальшого пошиття і завершення. Ці роботи виконують люди різних професій: лікарі, вчителі, костюмери, актори, хореографи, пенсіонери, учні та інші небайдужі. Тут немає значення хто ти за професією, головне – твоє бажання. Кожен спочатку опановує одну операцію, а з плином часу розширює свою спеціалізацію і, таким чином, з’являється  можливість взаємозамінності. З самого початку організації цієї роботи увага зосереджувалась на пошитті піжам для шпиталю, маскувальних костюмів, термобілизни, шапок, балаклав. Асортимент змінювався відповідно до потреб ЗСУ. Він не великий, але об’єми майже промислові. За весь період на передову відправили декілька десятків тисяч виробів через волонтерів різних організацій. Особливо плідна співпраця склалася з #krophub.

Наразі щотижня опрацьовується два рулони тканини, з якої вдається пошити не менше 200 футболок з довгим рукавом і до 300 з коротким. Також виходить безліч шапок і балаклав.

Особливо хочу зупинитись на атмосфері, яка сформувалась і панує в цьому колективі. Це атмосфера істинних братерських стосунків: повага, доброзичливе, дбайливе ставлення один до одного, взаєморозуміння, підтримка, толерантність, жертовність, здатність особисті інтереси посувати на другий план заради спільної мети – відновлення Миру  та перемоги Світла і Добра. Все це дає таку наснагу  і силу, що виростають крила.. Це той випадок, про який писала Ліна Костенко: «Людина нібито не літає, а крила має!». Саме ці крила несуть всіх нас туди знову і знову та надихають працювати і у вихідні, і після роботи, і у свята, і у вільний час.

Обсяги виробництва залежать від наявності тканини, яка закуповується на донати. Наше відділення «Лайя», відповідно до своїх скромних фінансових можливостей, перерахувало 2800 грн на ці потреби. Хочеться подякувати всім, хто допомагає, бо кожна гривня має значення. І це ще одна нагода підтримати наших захисників, об’єднатись задля перемоги Сил Світла і Добра, здати успішно іспит на зрілість. Скористаймося нею! Пам’ятаймо, лише в ЄДНОСТІ НАША СИЛА!

Для благодійної допомоги Карта Приватбанку

Горобець Олена

5168745607809313

Президент відділення «Лайя» Людмила Передерій.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.