Калі Юга – сучасна епоха (відеолекція, читає – Національна лекторка України з питань Теософії – Калашнікова Раїса Михайлівна)

На сьогодні, езотеричні доктрини про будову Космосу дають нам докази щодо існування Знань відносно еволюції Великих циклів, як таких, та малих циклів – Юг. Перш за все слід зазначити, що Космос розвивається двома Великими циклами, які мають назву:

Перший – Манвантара, або Велике Життя, це період діяльності.

Другий – Пралайя, або не-Життя, період латентного стану, відпочинку.

На нашому Youtube-каналі ми будемо поширювати ідеї теософського руху, висвітлювати шляхи духовного самовдосконалення, пошуку Істини, розкривати нову систему світогляду і цінностей.

Якраз Манвантара розвивається малими циклами, які іменуються югами. Їх чотири і вони різної тривалості. Протягом Манвантарного циклу юги послідовно проходять одна за одною. Першою виступає –

  • Крита Юга (або Сатья Юга) – епоха Чистоти, чи

Світла Епоха, яка за своєю назвою визначається, як найсприятливіша. Люди в рамках цієї епохи наділені виключними здібностями, достоїнствами, не знають хвороб, вклоняються Божеству, царить загальна рівність.

За нею слідує

  • Трета Юга, яка розвивається в рамках поступового

спадання справедливості. У людей з’являються вади, починається процес жертвопринесення.

Далі вступає в третій період Манвантарного циклу

  • Двапара Юга. Відчувається, як у світі переважає зло.

Вже не всі здатні осягнути «Божественні знання». Закон наполовину витіснений беззаконням, Мудрість – невіглаством, Любов – ненавистю.

І нарешті, починає діяти

  • Калі Юга – епоха, коли чеснота повністю занепадає.

Життя людей стає незмірно коротше через наповненість його злом, гріхами всіх видів; вони грабують один одного, знищують собі подібних. У взаємовідносинах між людьми панує брехня, злоба, жадність, жорстокість, гординя. Божественні знання в повній зневазі.

Олена Петрівна Блаватська в «Таємній Доктрині» звертає нашу увагу на те, що при виникненні нового життя на землі Сатья Юга  завжди виступає першою, а Калі Юга – останньою.

На превеликий жаль, це і є та сучасна епоха, в якій нам з вами зараз доводиться жити.

Калі Юга – це Темна Епоха. В наукових колах ще зустрічається її назва «Залізний Вік». Як припускає сама назва, темнота – її головна риса. Властивості цього періоду життя людства описані в індійському епосі «Махабхарата». Великі окультисти знали про наближення цієї епохи і попереджали, що настане дуже грізний та важкий, але й… прекрасний …час!

Чому якраз цей час такий грізний та важкий?

Тому, що завжди на стику циклів – Калі Юги і Сатья Юги проходить битва. Важка смертельна битва на фізичному плані всього світлого з усім темним: у кожній людині, в кожній сім’ї, в кожному середовищі життя, в кожному народі, нації, по всій землі. Це битва Старого Світу з Новим! Це битва політичних систем, ідеологій і релігій … . Це битва людей з людьми і не-людей з людьми!

Дійсно, час дуже грізний і дуже важкий!

Але, чому ж все-таки цей час прекрасний?!

Тому, що на відміну від інших, більш світлих і сприятливих для життя епох, Калі Юга дає людині унікальну можливість пройти довгу дорогу перетворення за гранично короткий час. Великі Вчителі людства кажуть, що, якщо в Сатья Юзі, наприклад, щоб досягти високого рівня розвитку, людині знадобиться досвід не менше десяти перетворень, то в Калі Юзі цей досвід можна отримати за два-три, а то і за одне перевтілення. Це тому, що Калі Юга є найкоротший шлях для сильного духу! В цей період поза волею людини виявляється весь раніше накопичений нею, схований потенціал – це як хороші, позитивні якості, так і негативні риси характеру. Хороші якості – для подальшого розкриття і розвитку; негативні – для збуту та знищення. Для тих і для інших якраз в Калі Юзі з’являються найкращі можливості, щоб відшліфувати, вдосконалити себе.

Часу для цього більш, ніж пре достатньо. Адже, до кінця сучасної епохи залишилося ще 427.000 років. В кінці кожного такого періоду відбираються кращі зерна для посіву наступної Раси. Тож, нам слід працювати над собою так, щоб кожен з нас став таким ЗЕРНОМ!

Хочеться закінчити оптимістичним висловлюванням видатного німецького поета Іоганна Гьоте: «Не думай, друже, ніби рай загублено назавжди. Під силу Воїнству Добра його вернути справжнім!».

Дорогі друзі! Давайте будемо не лише чекати та сподіватися на таке, але й робити все від нас залежне, щоб це СТАЛОСЯ!

Дякую за увагу!                                 Раїса Калашнікова                       

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.