«Учив, як жив, а жив, як навчав…»

  IMG_029419 лютого 2015 року, було проведено майстер-клас «Вчимося у Григорія Сковороди» на базі Загальноосвітної школи ІІ-ІІІ ступенів №10 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

  Хоч минуло майже три століття з дня народження геніального педагога, філософа, просвітителя – Григорія Сковороди, але він не відійшов у минуле, він залишається з нами. Він завжди присутній там, де живе український дух, де панує любов до України, до її народу, рідного слова, природи рідного краю. Просвітитель зміг побачити і теоретично розв‘язати дуже гострі проблеми, які й сьогодні нагальні. Актуальною є багатоаспектна спадщина Сковороди, адже в ній можна знайти чіткі відповіді на проблемні питання нашого часу – освітнього, культурного та політичного характеру. Його ідеї народності, природовідповідності, гуманізму та «сродної праці» актуальні у сучасному світі, вони відображаються у принципах, змісті, формах та методах навчання і виховання сучасної шкільної молоді.

  Пройшовши складний шлях боротьби із зовнішнім «світом», який, попри всі зусилля, так і «не впіймав» його, Сковорода дійшов висновку, що «коли дух людини веселий, думки спокійні, серце мирне — то й усе світле, щасливе, бажане. Оце є філософія». Саме таку філософію — філософію життя і прагнув створити «український Сократ», гармонійно поєднуючи основоположні принципи своєї філософської творчості та власний спосіб життя.

IMG_0310

  У переддень Міжнародного Дня рідної мови (21 лютого) саме ці аспекти творчості Григорія Сковороди розкривала учням 9-Б класу Раїса Михайлівна Калашнікова, Президент відділення “ЛАЙЯ” Міжнародного Теософського Товариства, яка презентувала майстер-клас «Вчимося у Григорія Сковороди».

 Лекція Раїси Михайлівни супроводжувалася яскравими, змістовними слайдами. Учням пропонувалися творчі завдання, до виконання яких вони підійшли відповідально. Долучилися до роботи й присутні вчителі, шкільний бібліотекар Заржинська І.І.

   Дякуємо Калашніковій Р.М. та Махоріній В.І. за організовану зустріч. Вважаємо, що проведення подібних заходів має позитивні наслідки: учні отримують багато цікавої інформації, яка знадобиться у навчанні, опановують сучасні інноваційні методи навчання, працюють з ІК-технологіями.

  IMG_0306

IMG_0299

IMG_0285

IMG_0282

IMG_0279

IMG_0273

IMG_0268

IMG_0265

 

 

IMG_0267

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий