Виставка присвячена 185-річчю від Дня народження О.П. Блаватської

Дорогі друзі!

В цьому році виповнюється 185 років від Дня народження нашої видатної співвітчизниці Олени Петрівни Блаватської, яка народилася в Катеринославі (зараз місто Дніпро). Разом з американським полковником Генрі Олькоттом заснувала у 1875 році Теософське Товариство, яке на сьогодні діє у більш, як 70 країнах світу на всіх континентах. Воно акредитоване при Організації Об’єднаних Націй та успішно працює й в Україні.

Прапор нашої країни займає в штаб-квартирі Теософського Товариства, Адьяр, Індія, почесне місце серед прапорів інших країн світу.

Ім’я Олени Петрівни є гордістю нашого народу. Його значення в майбутньому буде усвідомлене ще більшою мірою.

Велика спадщина, яку залишила Олена Петрівна Блаватська, це її видатні твори: “Таємна Доктрина”, “Ключ до Теософії’, “Голос Безмовності” тощо. Вони перекладені майже усіма мовами світу.

011617bДо цих та інших її праць зверталися багато відомих філософів,  діячів  культури, науки,   мистецтва,  зокрема: А. Білий, М.К. та О. І Реріхи, А. Ейнштейн, Л. Толстой, О. Скрябін, Дж. Лондон, К. Ціолковський і ще ціла плеяда їх сучасників.

Вони черпали наукові й духовні знання Божественної Мудрості, які принесла західному людству наша співвітчизниця.

Шановний відвідувачу!

Сьогодні як ніколи, ця велика письменниця заслуговує на те, щоб не тільки її духовний подвиг, спадщина, але й описання її духовного шляху збереглося для нових поколінь.

021617bВсі осередки Теософського Товариства в Україні, в тому числі й Кіровоградське відділення “Лайя”, роблять все можливе, щоб пам’ять про нашу славетну співвітчизницю залишилась назавжди.

З цією метою й організована Виставка, до якої Ви доторкнулися.

Просимо Вас особисто запросити рідних, близьких, знайомих, однодумців відвідати цю Виставку, яка стане помітною подією культурного життя нашого міста.

Олена Петрівна справила великий вплив на культуру, науку, релігію, мистецтво.

Вона заклала основи формування нових співвідношень між людьми, заснованих на принципі Єдності усього сущого та поважанні кожним ідеї Всесвітнього Братерства.

(При натисненні на зображення – зображення збільшується у розімір)

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий