Про урочистості, що проходили 6-8 травня 2016 року у Дніпропетровську

 

У зв’язку з 185-річчям від Дня народження Олени Петрівни Блаватської та 125-річчя з часу, коли вона покинула земний план, у Дніпропетровську, колишньому Катеринославі, де народилася наша видатна співвітчизниця, відбулися 6-8 травня 2016 року урочистості, присвячені цим датам.

Зокрема, 6-8 травня у Дніпропетровському національному гірничому університеті проведена щорічна Міжнародна науково-практична конференція “О. П. Блаватська і сучасність”. Тематика конференції 2016 року: “Духовні аспекти сучасного світорозуміння”.

У роботі конференції взяли участь більше 80 представників з різних міст України: Києва, Харкова, Одеси, Артемівська Донецької області, Миколаєва, Кривого Рога, Кіровограда.

slide163Серед учасників конференції були присутні також гості з Індії та США.

Учасниками  урочистостей 6-8 травня 2016 року, присвячених О. П. Блаватській, від Кіровоградського відділення “Лайя” Теософського Товариства в Україні стали члени Міжнародного Теософського Товариства Валентина Іванівна Бєлан, Валентина Денисівна Богуш та Раїса Михайлівна Калашнікова.

Цього року, 8-го травня, в “День Білого Лотоса”, однодумці Олени Петрівни Блаватської зібралися у Музейному центрі О. П. Блаватської та її родини (вул. Ярослава Мудрого (Ленінградська), 11), щоб вшанувати її пам’ять та висловити почуття щирої подяки за те, що вона показала нам шлях до Мудрості.

Тут же було проведено Круглий стіл на тему: “Ідея єдності та синтезу в сучасному світі” за участю гостей з Індії та США. Координатор роботи – професор Юлія Олександрівна Шабанова.

slide166

slide165

slide162

Слайд34

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий