Серце наповнюється щастям

У Кропивницькому з початку війни утворилося багато волонтерських спільнот. Одна з таких Громадська організація «Добромир», «Годуємо патріотів», включає в себе спільноту волонтерів та волонтерок, котрі готують сухі борщові та супові набори (напівфабрикати), фасують їх та передають на потреби жителів постраждалих та деокупованих територій, бійців Сил Оборони на найвіддаленіші позиції, куди не завжди доходить державне забезпечення, але може доставити волонтер.

Як тільки нам, членам відділення ТТ «Лайя», стало відомо про те, що ця організація потребує допомоги, ми не змогли залишатись осторонь і одразу відгукнулися, оскільки наші серця налаштовані на служіння. Хоча основна наша волонтерська діяльність відбувається у «Вулику»,  намагаємося не пропустити нагоди ще комусь допомогти. Тому протягом останніх 5 місяців ми, Любов Нургалєєва і Людмила Передерій, знаходимо можливість і щосуботи з радістю долучаємося ще і до цієї волонтерської роботи.

ГО «Добромир», «Годуємо патріотів»

ГО «Добромир», «Годуємо патріотів», з 2014 року працювала стихійно. Але з початку повномасштабного вторгнення перейшла на планову роботу за попередніми замовленнями. За цей час сформувалась велика команда з понад 350 волонтерів. Це щирі, небайдужі люди різного віку та соціального положення, місцеві і тимчасово переміщені, яких об’єднує почуття відповідальності та палка любов до рідної країни і народу.

Наразі вже відпрацьований алгоритм дій, згідно з яким кожний виконує своє завдання. Одні постачають продукти, інші доставляють їх по всьому місту до власників сушарок. Ті, в свою чергу, щодня шаткують та сушать овочі, зелень, фрукти, після чого готова суха продукція щоп’ятниці завозиться в одне приміщення, де буде відбуватися фасування.

Щосуботи, зранку ми залишаємо всі свої справи для того, щоб зібравшись командою, понад 70 осіб, розфасувати все, що готувалося впродовж тижня. У великому приміщенні є дві кімнати. В одній – солодкий цех, де фасують сухарики, смаколики, сухофрукти.

В іншій – 3 довгих столи, вздовж яких стають волонтери, після того, як всі зважать і покладуть по черзі у пакет по одному інгредієнту відповідно до рецептури, на виході додають етикетку  із зазначенням назви продукту, його складу, способу застосування та запаюють за допомогою вакууматора. В асортимент продукції входить 7 сортів супів, та два сорти борщів (зелений  та червоний). Таким чином, щотижня готується від 1700 до 2000 пакетів з напівфабрикатами, які є незамінною стравою на передових рубежах, куди немає можливості завозити велику кількість свіжих овочів для приготування перших страв. Достатньо додати 4 літри окропу на 1 пакет. Останнього разу замовлень було більше у зв’язку з великими потребами на затопленій Херсонщині.

Розфасовану продукцію пакують у коробки, які маркують і відправляють замовникам  на різні локації через волонтерів або через Нову Пошту. Кожна коробка містить від  40 до 80 пакетів різних супів, борщів, а також сухофруктів, смаколиків, сухариків, трав’яних чаїв, оберегів, дитячих малюнків.

Атмосфера у волонтерському центрі – неймовірна! Сюди приходять цілими родинами, з дітьми, і для кожного знаходиться робота по душі. Командна робота на спільне Благо створює такі високі енергії, що Серце наповнюється щастям. Все повітря насичене радістю і ентузіазмом. Ми працюємо злагоджено, бо від дій однієї людини залежить якість і швидкість роботи всієї команди.

Наше бажання працювати аж до самої перемоги непереборне. Працюємо на волонтерських засадах за рахунок благодійних коштів, які потрібні для закупівлі пакетів, спецій, овочів та оплати поліграфічних послуг.

Для всіх, хто може підтримати ГО « Добромир»

Рахунок отримувача: UA463052990000026000005107978

Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Найменування отримувача: ГО ДОБРОМИР

Код ЄДРПОУ отримувача: 44705092

Призначення платежу (ОБОВ‘ЯЗКОВО): благодійна пожертва на статутну діяльність

Президент відділення «Лайя» Людмила Передерій

ГО «Добромир», «Годуємо патріотів»

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.