За покликом серця

виставка Олексія Леонова під назвою «За покликом серця»

Зараз в місті Кропивницькому, на базі Донецького державного університету внутрішніх справ працює виставка молодого відомого українського скульптура Олексія Леонова під назвою «За покликом серця». Член теософського відділення «Лайя» Людмила Василівна Передерій своїм духовним серцем відчула, що саме тут вона може принести користь людям, розповідаючи, як екскурсовод – волонтер, про автора, який мовою скульптурних образів виражає віру в можливості людства, любов до краси, надію на краще майбутнє для кожного з нас, де б хто не жив.

Виставка наповнена скульптурами, портретами Великих духовних вчителів, відомих мудреців, філософів, вчених, літераторів усіх часів і народів, як Сходу, так і Заходу.  Зокрема, тут вітає Дух Рамакрішни, Будди, Конфуція, Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Свамі Вівекананди, Ісуса Христа, Тараса Шевченка, Скрябіна і, звичайно, всесвітньо відомої жінки – Олени Петрівни Блаватської, всієї сім’ї Реріхів.

13 липня 2022 року члени теософської групи «Лайя» майже в повному складі разом з однодумцями з кола теософського оточення відвідали цю виставку. Враження від побаченого і почутого надзвичайне! Майстерність і дух хвилюють і спонукають до чогось Вищого, спонукають замислитись над кожною миттю свого життя. Допомогла нам увійти в стан високої духовності Людмила Василівна, яка дуже натхненно, з глибоким знанням філософії, світової культури, теософії та історії релігій розповідала про кожний скульптурний образ. Окремо екскурсовод зупинилася на образі Олени Петрівни, видатного філософа, мандрівниці, письменниці, яка принесла західному людству Божественну Мудрість – Теософію. Особливу увагу вона приділила найважливішій праці О. П. Блаватської «Таємній Доктрині», яка була настільною книгою багатьох особистостей, як Альберта Ейнштейна, О. М. Скрябіна, М. О. Бердяєва тощо.

Бажаючі могли придбати книгу О. П. Блаватської «Перлини Сходу» в перекладі на українську мову. Зараз ми допомагаємо формувати екскурсійні групи, бо дуже хочеться, щоб якомога більше людей долучилися до теми вічних цінностей, відчули своїм серцем сокровенні, споконвічні  надбання про Істину, красу і гармонію.

В Книзі відгуків ми залишили свою вдячність організаторам виставки: Подільському культурно-просвітницькому Центру Імені М. К. Реріха, керівництву Донецького державного університету внутрішніх справ в місті Кропивницькому, громадській організації «Центр гуманної педагогіки в Кіровоградській області».

Особлива вдячність екскурсоводу-волонтеру Людмилі Василівні Передерій.

Раїса Калашнікова   

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.