Вчитися так, щоб завжди не вистачало школи

Нещодавно вийшла з друку книга члена Теософського Товариства з Філіппін Вісенто Хао Чина «Про освіту. Освіта без страху і сумніву». Якщо з самого початку і не всі члени теософського відділення «Лайя» м. Кропивницького придбали цю книгу, то зараз, після ознайомлення з її змістом через однодумців, з’явилося бажання і в інших мати такий підручник в своїй бібліотечці.

І це не випадково. В книзі подана, як філософія, так і принципи, що лежать в основі здорової освіти, а також, що дуже важливо для любої освітньої системи в нинішній час, практичні методи і підходи, які зроблять навчання більш легким, прискореним і більш ефективним. Якраз на ці аспекти освіти, миттєво звернула увагу директорка альтернативної школи «Мозаїка» в місті Кропивницькому Полянська Вікторія Олександрівна. З нею та з завідувачкою школи Нетребенко Оксаною мені вдалося зустрітися 28 квітня 2021 року.

Хоча метою зустрічі було лише подарувати школі книгу Вісенто Хао Чина та Вищі Сили спланували бесіду так, що стало можливим розповісти їм, нехай і коротко, що таке Теософія, Теософське Товариство взагалі, як організація, а саме головне, хто така Олена Петрівна Блаватська 190-річчя від Дня Народження якої та 130-річчя відходу від земного життя відзначає в цьому році весь теософський світ, яка мріяла про такі школи, де «в дітях виховували б перш за все впевненість в собі, любов до всіх людей, альтруїзм, взаємне милосердя і в першу чергу вчили б їх думати і розмірковувати самостійно».

Звичайно, вони почули також про наше відділення «Лайя», про людей, які прагнуть безкорисно вести теософську просвітницьку роботу в місті.

Вікторія Олександрівна, здавалось наче непомітно, але продовжувала перегортати книгу і раптом сказала словами автора: «Да, вчитися так, щоб завжди не вистачало школи». А потім добавила: «Чудові слова! Тут дуже багато підрозділів, які нам належить вивчити, і ми це зробимо».

Зустріч пройшла в привітній, дружній атмосфері.

Президент відділення «Лайя» Раїса Калашнікова

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.