Виступ на обласному радіо (втретє)

dsc01416Ще раз, але не востаннє, розповідаємо нашим радіослухачам про Олену Петрівну Блаватську.

17 жовтня 2016 року в ефірі на цю тему прозвучало інтерв’ю з Президентом Кіровоградського відділення “Лайя” Калашніковою  Раїсою Михайлівною.

Ведуча – старший редактор обласного радіо Мислюк Любов Дмитрівна.

Л.Д.: Раїсо Михайлівно, сьогодні продовжимо розповідати про видатну письменницю, філософа, просто  геніальну жінку, що народилася на українській землі, Олену Петрівну Блаватську. Як мені зрозуміло, урочистості на її честь продовжуються, чи не так?

Р.М.: Дійсно так. Перш за все, хочеться наголосити на тому, що хоч 185-й рік від Дня народження  Олени Блаватської минув 12 серпня, урочистості на честь цієї мужньої, відважної, просто фантастичної жінки, не припиняються. І це не дивно, бо якраз вона , й ніхто інший окрім неї, принесла на сьогодні світові Нове Знання під назвою Божественна Мудрість, або Теософія. Вона принесла Знання, яке так необхідне людству на еволюційному  шляху  його  духовного розвитку в період переходу від 5-ої Корінної Раси, в якій ми з вами зараз знаходимося, до наступної – Шостої Раси.

Це Знання вперше в історії нашої планети дано не в формі релігійної системи, як це було раніше, у вигляді Вчення, яке є синтезом науки, релігії та філософії. Воно вже справило великий вплив на культуру, сучасні наукові дослідження,  на формування нових взаємовідносин між людьми, заснованих на принципі Єдності всього сущого та на поважанні кожним ідеї Всесвітнього Братерства.

Л.Д.: Раїсо Михайлівно, хоч в минулих передачах ми називали основні праці Олени Блаватської, але нагадайте, будь ласка, нашим радіослухачам про найголовніші з них.

Р.М.:  Гаразд. Велика спадщина, яку залишила Олена Петрівна, це, перш за все,  її видатні твори: “Таємна Доктрина”, “Ключ до Теософії”, “Голос Безмовності” тощо. Вони перекладені майже усіма мовами світу. До цих та інших її праць зверталися багато відомих  філософів, діячів культури, науки, мистецтва, серед яких, зокрема: Андрій Білий, Альберт Ейнштейн, Лев Толстой, Микола Костянтинович та Олена Іванівна Реріхи, Олександр Скрябін, Костянтин Ціолковський і ще ціла плеяда їх сучасників. Якраз наукові та духовні знання вони черпали з цього колодязя знань”.

Л.Д.: Мабуть сьогодні варто ще раз згадати про засноване Блаватською Міжнародне Теософське Товариство, частинкою якого, як нам відомо, є й Кіровоградський осередок?.

Р.М.: Дякую, саме так. Знову таки для тих, хто про це вже чув, нагадаю, а для тих, хто чує вперше, скажу, що Олена Петрівна Блаватська разом з американським полковником Генрі Олькоттом заснувала в 1875 році Теософське Товариство, яке на сьогодні діє  більш, ніж у 70 країнах світу на всіх континентах. Воно акредитоване в Організації Об’єднаних Націй та успішно працює й в Україні. Теософське Товариство в Україні,так само як і Кіровоградське відділення, має Хартію, яка засвідчує нашу реєстрацію в Міжнародному Теософському Товаристві,  штаб-квартира якого знаходиться в Адьярі, Індія.

Любов Дмитрівно, ось як раз тут, не можу зараз не сказати, як мені в житті пощастило.

Л.Д.: Да!? Цікаво, в чому ж саме?

Р.М.: Вже тричі я брала участь у роботі Міжнародного Теософського Товариства і Ви не уявляєте, як б’ється серце, яка радість і гордість наповнює душу за нашу Україну коли заходиш до Холу штаб-квартири й бачиш рідний жовто-блакитний Прапор. Він займає почесне місце серед прапорів інших країн світу. На превеликий жаль наші радіослухачі зараз можуть лише почути про це, але побачити… це зовсім інше.

Л.Д.: До речі, якраз я хотіла запитати, де б вони, дійсно, хоч би фото могли побачити?

Р.М.: Перед тим, як  відповісти на Ваше запитання, хочу ще раз наголосити на тому, що сьогодні, як ніколи, наша неповторна Олена Петрівна заслуговує на те, щоб не тільки її духовний подвиг, спадщина, але описання її життєвого шляху збереглося для нових поколінь. Всі осередки Теософського Товариства в Україні, в тому числі й Кіровоградське відділення, роблять все можливе, щоб пам’ять про неї залишилася назавжди. З цією метою організована Виставка, присвячена 185-річчю від Дня її народження, яка буде демонструватися в обласній бібліотеці імені Дмитра Івановича Чижевського з 20 жовтня по 6 листопада цього року щоденно з 10-ї до 18-ї години.

Для кожного відвідувача Виставки ми приготували невеличкий буклет про життя та діяльність Олени Блаватської, про нашу участь у роботі Конвенції в Індії,  й серед інформації розмістили фотографію Прапора України. Ось де можна доторкнутися до цієї святині. Тож, дорогі  радіослухачі, запрошуємо вас,  ваших рідних, близьких, знайомих, однодумців відвідати цю Виставку, яка, сподіваємося стане помітною подією культурного життя нашого міста.

Крім того, в День відкриття Виставки, а саме, 20 жовтня, о 16:00 годині,  відбудеться концерт “Священні Чаші Тибету” у виконанні  керівника Школи цілющого та сакрального звуку “Пісня Душі” Наталі Сазанової  з міста Дніпра. Вхід вільний.

Будь ласка, залучайтеся!

Чекаємо на Вас!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.