Крилаті вислови Олени Блаватської (вислів №6)

Крилаті вислови Олени Блаватської (вислів №6)

Шосте висловлювання:

«Не займаючись політикою і будучи вороже до божевільних мрій соціалізму і комунізму, від яких відсахується наше Товариство, воно мало турбується про зовнішні зусилля людини і про управління в матеріальному світі. Всі його (Товариства) устремління  направлені до окультних істин видимого і невидимого світів. Чи людина є підданою імперії або громадянином республіки, це стосується лише людини матеріальної. ЇЇ тіло може бути поневолено, що ж стосується її душі, людина може дати своїм правителям таку ж горду відповідь, як Сократ дав своїм суддям. Вони не владні над людиною внутрішньою».

Стаття «Хто такі теософи?»

 «Перш ніж душа побачить, повинна бути досягнута гармонія в середині, а тілесні очі повинні стати сліпими до всякої ілюзії.

Перш ніж душа почує, образ, тобто людина, повинен стати рівно глухим, як до риків, так і до шепотіння, як до криків ревучих слонів, так і до сріблястого дзижчання золотого світлячка.

Перш ніж душа зможе розуміти й згадувати, вона повинна також об’єднатися з Мовчазним Оратором так, як об’єднаним був з розумом ваятеля той образ, за яким формувалася глина».

«Голос Безмовності»



Стаття «Хто такі теософи?»

«Голос Безмовності»

Дякую за увагу! Прислухайтеся, далі буде! Ставте вподобайки!

Читала Раїса Калашнікова 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.