Зустрілися заради блага кожної людини

Ми давно виношували думку про необхідність поліпшення екологічного стану нашого міста, про недопущення знищення вікових дерев задля розвитку окремими особистостями бізнесу та задоволення ними своїх власних потреб.

Але ми не знали з якого боку, як кажуть, підійти до розв’язання цієї проблеми, бо не вистачало, як знань, так і відповідного досвіду.

На допомогу нам всім прийшла Олена Юріївна Резніченко, людина з широким кругозором, теософським мисленням, свідомістю і розумінням справи в цілому, у якої одна з двох освіт – юридична. Вона протягом останніх років брала активну участь у теософських зустрічах, що проводились не лише нашим Відділенням «Лайя», але й ТТ в Україні.

За її ініціативою майже два місяці велась підготовка до зустрічі громадськості міста з представниками міської влади на предмет співпраці заради Блага для кожного його жителя. І ось 03 липня 2021 року така зустріч відбулася. В ній взяли участь також члени ТТ Відділення «Лайя». На порядок денний було винесено питання «Про зупинення і заборону забудови зелених зон з багаторічними насадженнями, в тому числі у сквері «Центральний», збереження зони відпочинку «Лісопарк».

Ця подія зібрала майже 160 чоловік, з яких 120, що прийшли, як і передбачалось, з паспортом, аби підтвердити своє проживання тут, у Кропивницькому. Якраз вони отримали при реєстрації мандат учасника громадських слухань і мали право голосувати за прийняті рішення.

Олена Резніченко виступила з інформацією, в якій чітко намалювала цілісну картину стану міських зелених насаджень, в тому числі утримання їх у сквері «Центральний» та лісопарковій зоні, а також показала порушення при відведенні земельних ділянок з багаторічними деревами під різні види забудови. Кожне її слово, цифра чи утвердження підкріплювалися посиланнями на відповідні законодавчі документи, які ніхто не зміг спростувати.

Обговорення цих питань йшло більше трьох годин, настільки ця проблема зачепила кожного. Відповідно до внесених пропозицій ми голосували за такі пункти рішення:

  1. Провести юридичну експертизу договорів про надання в оренду для забудови земель Лісопаркової зони та скверу «Центральний» для чого створити комісію з участю не менше 50 відсотків представників громадськості.
  1. Провести інвентаризацію всіх багаторічних дерев на території міста. Визначити балансоутримувачів по кожному об’єкту й покласти на них відповідальність за їх збереження.
  1. Заборонити видачу дозволів на будівництво будь-яких споруд, якщо це передбачає  видалення багаторічних дерев.
  1. Розробити за участю громадськості стратегічний план розвитку міста в частині доведення кількості зелених насаджень до норми – 20 квадратних метрів на одного жителя (довгостроковий і короткостроковий).
  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відповідні органи місцевої влади та організаційний комітет громадськості. Наслідки розглянути на наступній зустрічі громадськості міста з органами місцевої влади, дата якої буде визначена додатково.

Дорогі друзі! Ми дуже раді, що залучилися до такої важливої справи заради Блага кожної людини і будемо найкращим чином робити все від нас залежне, щоб справедливість восторжествувала, бо якраз у цьому закладена суть Практичної Теософії.

Раїса Калашнікова, місто Кропивницький

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.