Від закликів до дій

Декілька днів тому четверо членів Теософського Товариства відділення «Лайя», м. Кропивницький, зокрема, Галина Цапенко, Людмила Передерій, Валентина Бєлан та Раїса Калашнікова відвідали Організацію Захисту Тварин «БІМ» – зараз це вже ветеринарно-реабілітаційний Центр. До речі, як виявилось, Галина Цапенко разом з дочкою Євгенією є постійними Волонтерами цієї Служби. На сьогодні існує ця Організація завдяки пожертвуванням громадян.

На даний час тут утримується 300 собак й більше 30 котів. Звичайно, всі хочуть їсти. Зварити щодня на одне годування 16 відер каші, хоч трохи приправленої м’ясним фаршем, треба витратити не менше 4 годин, а потім все це необхідно рознести й нагодувати підопічних! Як кажуть волонтери, які по одному – два приходять сюди по черзі в той чи інший день тижня, часу на прибирання кімнат, вольєрів, подвір’я не вистачає. Їм дуже потрібні «робочі руки». Ось з цією метою ми сюди й прийшли.

З першого погляду побачили й відчули, що дійсно, особливо територію треба прибирати щодня, бо через недостатню кількість вольєрів собаки всюди вільно розгулюють й, як кажуть, «справляють свою нужду» де завгодно, не зважаючи, яка погода на вулиці.

Робота дуже важка. Але всі працювали так, наче виконували її для Бога. Втомилися, та не лише фізично, були морально пригніченими тим, що навколо нас ще чимало людей, які так бездушно ставляться до наших молодших братиків: виганяють з дому, тримають голодними, залишають на вулиці, навмисне калічать аби від них позбутися.

Прощаючись, ми пообіцяли, що завітаємо до Центру ще не раз, бо дуже добре зрозуміли, що закликати – це одне, а діяти практично – набагато складніше.

Раїса Калашнікова, м. Кропивницький

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.