Це було дійсно свято!

Як і було заплановано, 20 жовтня 2016 року в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Івановича Чижевського відкрилася Виставка, присвячена 185-річчю від  Дня народження Олени Петрівни Блаватської.

img_2388Ось уже наблизився час відкриття  – 16:00 -, а люди все підходили й підходили. Витримавши, як кажуть, “театральні п’ять хвилин”, вступне слово надається Президенту Теософського Товариства в Україні Світлані Йосипівні Гавриленко, яка наголосила на тому, що Олена Петрівна внесла безцінний вклад у скарбницю світової думки, сприяла духовному відродженню людства й започаткувала  формування нового світогляду на сучасному етапі його еволюції, справила великий вплив на культуру, науку, релігію, мистецтво, залишивши велику спадщину, до якої увійшли її видатні твори: “Таємна Доктрина”, “Ключ до Теософії”, “Голос Безмовності” та багато інших, які перекладені усіма мовами світу.

Світлана Йосипівна підкреслила, що наша славетна співвітчизниця  стояла у витоків створення Міжнародного Теософського Товариства, яке на сьогодні діє в багатьох країнах на всіх континентах, акредитоване при Організації Об’єднаних Націй, успішно працює в Україні,  осередком якого є й Кіровоградське відділення “Лайя”.

Привітали цю подію, яка, на наш погляд, стане помітною в культурному житті нашого міста:

img_2243

Доктор педагогічних наук, професор філософії, Голова громадської організації “Духовний центр Кіровоградщини” – Барно Олександр Миколайович;

img_2249

від Міжнародної Наукової Школи Універсології – Хомутенко Лариса Валеріївна;

 

img_2255

Голова обласного Центру гуманної педагогіки – Собакіна Галина Василівна;

img_2263

від Батьківського Комітету міста – Рєзніченко Олена Юріївна;

img_2271

кандидат історичних наук, викладач Кіровоградського технічного університету – Тупчієнко Микола Петрович

Вони наголошували на тому, що наша прекрасна Україна, коріння якої сягає в сиву давнину предків – аріїв, багата великими талантами й серед них почесне місце займає Олена Петрівна Блаватська, яка належить до української землі. Як раз Вона заклала основи формування нових співвідношень між людьми, принесла людству оновлене вчення Божественної Мудрості – Теософію, яка націлює кожного на важливість самовдосконалення, розширення свого світогляду та свідомості, так необхідних для духовного розвитку на даному етапі нашого життя. Було підкреслено, що ім’я Олени Петрівни є гордістю українського народу і, хоч на сьогодні воно ще не всім відоме, багато хто чує його вперше, в майбутньому значення його буде усвідомлене величезною мірою.

Після “класичного” відкриття Виставки – розрізання стрічки – за участю дітей, яких ми охрестили майбутніми теософами, невеличкого екскурсу по матеріалах Виставки, проведеного С.Й. Гавриленко

img_2282

img_2292img_2315

відбувся святковий благодійний концерт Наталі Михайлівни Сазановоїкерівника Школи цілющого та сакрального звуку “Пісня душі” з міста Дніпра.

Звуки Тибетських Чаш, а їх було біля 20-и, інколи під обертонний спів виконавиці створили атмосферу внутрішньої тиші та гармонії, в яку занурилися присутні. Це було дійсно свято!

Але воно не відбулося б, якби не керівництво та працівники відділу мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д. І. Чижевського, які  надали нам дуже зручні умови не лише у фізичному, але й допомогли в моральному плані, оточили нас своїм   душевним  теплом, увагою та турботою.

img_2325 img_2372 img_2362 img_2357 img_2345

Відеофрагмент

Висловлюємо велику подяку директору бібліотеки Олені Миколаївні Геращенко, працівникам відділу мистецтв на чолі з Світланою Анатоліївною за таку неоціниму співпрацю!

Від імені членів теософського Відділення “Лайя”

Раїса Калашнікова

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.