Наш найперший обов’язок!

Київська щорічна Міжнародна Конференція, яка відбулася 19-20 листопада 2017 року в приміщенні Товариства “Знання”, була присвячена 141-ій річниці від дня заснування Міжнародного Теософського Товариства. В ній взяли участь представники з різних міст України, зокрема, Києва, Дніпра, Харкова, Одеси, Кропивницького (Кіровограда), Житомира, Кривого Рогу та з Москви. Це були не лише члени Теософського Товариства, але й чимало тих, чиї думки, наміри, дії співпадають з теософськими ідеями про необхідність духовного зростання кожної особистості на даному етапі еволюційного розвитку суспільства, про потребу побудови братерських взаємовідношень між людьми, без яких неможливий подальший духовний прогрес.

Наше місто представляли Валентина Бєлан, Валентина Богуш, Раїса Калашнікова, Любов Нургалєєва, Оксана Орлова. Хвилюючим і дуже важливим моментом для нас стало вручення Любові Ігорівні Нургалєєвій  Диплома члена Теософського Товариства. Ми раді, що сім’я теософів на Кіровоградщині, нехай і повільно, але зростає.

Більш глибокому усвідомленню необхідності посилення роботи по втіленню в життя ідей Теософії, піднесенню творчого настрою серед учасників Конференції сприяли вітання Президента Міжнародного Теософського Товариства Тіма Бойда, Генерального Секретаря Італійського Теософського Товариства Антоніо Жирарді, Міжнародного Секретаря ТОС Ненсі Сікреcт, Президента Льовенської ложі ТТ Яна Єлле Кепплера (Бельгія), Міжнародного екс-віце-президента Махендри Сінгала (Адьяр), представника теософів Росії Костянтина Зайцева, а також наших однодумців  з Луганського Учбового Центру “Лотос”.

Тема Конференції – “Співчуття та Універсальна відповідальність”. Від Кіровоградського відділення «Лайя»  з доповіддю «Якщо не я, то хто?» виступила Раїса Калашнікова. Було проведено також “Круглий стіл” з питання “Братерство як практика життя”. В його обговоренні взяла участь наша Валентина Бєлан. Хочеться відмітити, що у кожному виступі, кожному коментарі увага зосереджувалася на КЛЮЧОВІЙ НОТІ: співчуття та відповідальність – це основа Всесвітнього Братерства, яке утверджує ЄДНІСТЬ БУТТЯ. На нас – членів Теософського Товариства –  покладається  велика відповідальність за проведення в життя через різні форми роботи ідеї Єдності між людьми, за те, щоб у цей нелегкий час допомогти іншим зрозуміти й знайти своє місце на Землі й реалізувати своє призначення.

Повертаючись додому, ми ділилися думками, що не слід задовольнятися тими позитивними напрацюваннями, які мали місце у звітному році, а слід шукати нові підходи до вивчення теософських першоджерел, бути практичними в роз’яснені їх суті так часто, як це тільки  можливо, показувати на конкретних прикладах вплив теософських ідей на етику, моральність , кожну думку, а потім й кожну дію з тим, щоб вони могли увійти в повсякденне життя людей.

Це наш найперший обов’язок!

Раїса Калашнікова

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий