Хочеш бути щасливою? – Будь!

Під таким девізом 24 вересня 2015 року відбулася наша чергова зустріч з мешканцями соціального Центру захисту матері та дитини, що діє у Кіровограді, та про який ми вже розповідали у своїй замітці “Їм потрібна духовна їжа”.

 077 Цього разу ми прийшли до них у День обласного центру. Віра Махоріна розповіла їм про історію міста, про визначних постатей Степової Елади, красу рідного краю, особливо, про його багаті театральні традиції. Адже у цьому році вже 43-ій раз пройшло Всеукраїнське свято театрального мистецтва “Вересневі самоцвіти”. З цієї нагоди до Кіровограда завітали колективи 10-и театрів України, були гості з Грузії та Литви. Почули молоді мами та працівники Центру також про розвиток селища Нове, бо якраз тут розташований Центр, який став для них, хоч і тимчасовою, та все ж справжньою домівкою.

  Разом з нами на цю зустріч прийшла місцева поетеса, член творчого об’єднання “Парус” Валентина Саєнко. Вона з великим натхненням та сердечністю прочитала свої прекрасні вірші, в яких оспівала рідне село Вільне, селище Нове та місто Кіровоград.

084  Особливим був виступ Валентини Богуш. Її розповідь про те, як ростила, вчила, і виховувала свого сина, який зараз живе в місті Київ, має свою сім’ю і успішно працює політологом – несе слово правди в життя нашої країни – запала в душу кожного. Вона наголосила на тому, що дуже хотіла бути щасливою сама, і мріяла, щоб щасливим став її рідний синочок. Тому зараз радіє з того, що досягла бажаного у своєму житті і запевнила присутніх, що це можливо для кожного. Треба тільки дуже захотіти і робити для цього все від них залежне, тому що їх доля лише у їхніх руках.

  Приємним та незвичним моментом зустрічі стало прохання молодої мами Ірини Воляр, яка звернулася до Віри Махоріної стати для неї бабусею, а для її 1,5 – річного Сергійка прабабусею. Нехай і символічно, але тут вони і “поріднилися”. Вона подарувала йому ляльку – Буратіно, яку пошила своїми руками. Діти отримали чимало солодощів, фруктів, а також “духовну їжу” – дитячі книжки, журнали, інші творчі видання на теми життя.

079  Потім всі разом висадили на подвір’ї Центру багатолітні різноманітні квіти та кущі. Простилися зі словами: “Дівчата, хочете бути щасливими? – Будьте!” .

Ініціативна група ТОС, м. Кіровоград

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий