Шлях самопізнання та самоперетворення (бюлетень новин, грудень 2021 року)

  1. У звітному місяці ми розпочали свою роботу з зустрічі, яку провела 03 грудня 2021 року Національний лектор України, Генеральний секретар ТТвУ Гавриленко Світлана Йосипівна. Обговорення запропонованої теми «Шлях самопізнання та самоперетворення» пройшло в форматі лекції-круглого столу з практичними вправами.

Лектор професійно розкривала перед нами одно за одним такі питання: духовність, як певний рівень розвитку людини; споконвічна мудрість про шляхи досягнення високої свідомості; дуальна природа людини: взаємодія нижчої природи та Вищого «Я» в процесі самопізнання; хто чи що може нам допомогти у досягненні стабільності духовного життя тощо.

Тема викликала жваве обговорення, в якому взяли участь В.І.Бєлан, Л.В. Передерій, Л.І.Фесенко, Г. Є Цапенко, К.В. Сергєєва, Р.М.Калашнікова. Кожен висловив свою точку зору, поділився своїми напрацюваннями в роботі над собою, тобто над самовдосконаленням.

Не залишилося поза увагою й питання щодо значимості медитації, як помічника на шляху самовладання та самоперетворення. Ми отримали слушну пораду: перш ніж вдаватися до практики, слід зупинитися на досконалому вивченні предмета, знайти те направлення, яке внаслідок практики дасть позитивний результат – приведе до Служіння.

Під час обміну думками виникали питання стосовно психології, етики, гідних взаємовідносин між людьми, які так необхідні для побудови Братерства.

Присутні на зустрічі висловили щиру вдячність Світлані Йосипівні за тему, яка завжди буде актуальною, за вміння подати, начебто знайому на перший погляд, інформацію по-новому, наповнити її цікавими прикладами.

Крім того, були розглянуті також заплановані питання:

  • «Обґрунтування Закону про перевтілення» – підготувала Л. В. Передерій;
  • «Чому з’являються хвороби? Моє здоров’я в моїх руках» – подала Г.Є. Цапенко;
  • для вільної теми на 24 грудня 2021 року Л. І. Фесенко та Р. М. Калашніковою взято дві статті П.М. Малахова: «Значення моральності з точки зору теософії» та «Обговорення особистостей». Розкриття думок, бачення взаємовідносин між моральністю, знанням та інтелектом, їх впливу на логічне пояснення поведінки між людьми, нікого не залишило байдужим. Тому майже кожен висловив свою точку зору, підтверджуючи її конкретними прикладами з повсякденного життя. Закінчилася зустріч висловом про те, що ми входимо в Новий рік з теософськими інструментами, попереду яких йде моральність.
  1.  Робота ТОС відображена в Замітці «Кращі друзі для душі», що додається.
  1. На Сайті розміщена така інформація:

      – 06.12. – стаття Бориса Циркова: «Світло, яке ніколи не погасне»;

      – 17.12. –  стаття П.М. Малахова «Обговорення особистостей»;

      – 24.12. – замітка «Кращі друзі для душі»;

      – 30.12. – стаття П.М. Малахова «Значення моральності з точки зору теософії».

  1. Працювала по понеділках, о 19.00, міжрегіональна група по вивченню II тому «Таємної Доктрини» ОПБ, Антропогенезис.
  2. Чітко працював Орден Зцілення, до складу якого приєднався ще один член ТТ і зараз група складається з 8-и осіб. За час дії цілительської групи – з квітня 2021року по сьогодення – оздоровлення прийняли 31 особа, 5 чоловік повторно.
  3. В роботі Міжнародного ТТ, присвяченого 146-й річниці його існування, взяли участь 5 (п’ять) членів ТТ: Фесенко Л.І., Пустовойтова Л. А., Передерій Л.В., Бєлан В.І., Калашнікова Р.М.
  4. Більшість членів ТТ Відділення постійно були слухачами лекторіїв, що проводилися ТТвУ.
  5. 8. У святкуванні Новорічного Вогнику від нашого Відділення виступила Аліса Кречетова.

                                    Президент відділення «Лайя» Раїса Калашнікова

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.