Бути гармонійними й врівноваженими – не важко!

Забігаючи наперед, можна сказати, що висновок, який зробили присутні на зустрічі 27 березня 2021року у відділенні «Лайя», м. Кропивницький, після прослуховування та обговорення лекції Олени Щербини (м. Київ) «Універсальний закон Гармонії і Рівноваги», був однозначним, а саме: Всесвіт і все в ньому – моральне, розумове, фізичне, психічне й духовне – побудовано на досконалості цього Закону.

Олена Вікторівна поступово, логічно, впевнено, посилаючись на теософські першоджерела, свої особисті міркування, лише торкнулась дії Закону в елементальному, мінеральному, рослинному та тваринному царствах Природи. А в подальшому, дуже конкретно розкрила його у царстві людини. Перш за все, лектор показала тісний зв’язок закону Гармонії і Рівноваги, і насамперед, самої людини, яка не тільки володіє свідомістю, але вже усвідомлює себе, з космічними законами Карми, Циклічності, Ритмів, Перевтілення і Реінкарнації, Полярності, Єдності тощо. Цікаво пояснила цей зв’язок на основі древньої книги «Кібаліон», в якій підкреслюється, що «…істинно мудрі, усвідомлюючи природу Всесвіту, використовують Вищі Сили проти нижчих й у відході від дещо нижчих планів вібрацій до більш високих…», тобто, іншими словами, шукають у всьому Рівновагу.

Далі, щоб стало більш зрозумілим, що ж таке Гармонія, нам було запропоновано розглянути її протилежну сторону – Дізгармонію. Тут всім добре допомогли висловлювання, зокрема, О.П. Блаватської : «Зло – це порушення законів Гармонії, які керують Всесвітом, і покарання за це зло повинно впасти на самого порушника», та «Біль і страждання є наслідком відсутності Гармонії, і … єдина, жахлива причина порушення Гармонії – це егоїзм в тій чи іншій формі»; Анні Безант: «Йога – це буквально Єднання, і це означає Гармонію з Божественним Планом …»; П’ятого Президента ТТ Шрі Рама: «Найкрасивіша Гармонія – це Універсальна Єдність»; древнє грецького імператора Марка Аврелія: «Звичка виховувати Гармонію вдосконалить тебе…» та інших.

Лектор добре поєднала теоретичні напрацювання з практичними рекомендаціями, й показала, що досягти внутрішньої  Гармонії можливо через:

Рівновагу, безумовну любов до всього живого, самодисципліну, що є аспектом Волі, цілісність, самоконтроль та Єдність у різноманітності.

Зважаючи на те, що закон Єдності Всього Сущого покладається в основу Теософії, кожному з нас слід зосередити свою увагу якраз на його вдосконаленні шляхом особистих роздумів, концентрації, споглядання, молитви, медитації і таке інше, – підкреслила на закінчення Олена Щербина й закликала всіх присутніх на зустрічі БУТИ ГАРМОНІЙНИМИ Й ВРІВНОВАЖЕНИМИ, БО ЦЕ НЕ ВАЖКО.

Після активного обговорення такої натхненної теми, ми ще раз усвідомили, що дійсно повинні прагнути до Гармонії й Рівноваги в наших відношеннях тому, що лише вони можуть, вже тут на Землі, прокласти шлях до створення Всесвітнього Братерства Людства.

Шановна, Олено Вікторівно, прийміть щиру вдячність за  прекрасну тему, Вашу творчу працю і ті радісні миттєвості, що Ви нам подарували!

Раїса Калашнікова, м. Кропивницький

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.