Звернення Міжнародного Президента ТТ

з приводу проведеної 27-30 грудня 145-ї Конвенції Теософського товариства

Дорогі друзі,

Тепер, коли закінчилась 145-а Міжнародна Конвенція, я хотів би поділитися деякими думками та деякою інформацією. На червневому засіданні Генеральної ради ми вирішили, що через глобальну пандемію нам потрібно буде перевести всю Конвенцію в Інтернет. З цього моменту почалося наше планування. З 2014 року ми транслювали подію в прямому ефірі, але це навіть віддалено не нагадувало масштаби та складність цьогорічного проекту.

До «Основного комітетому» цього проекту входили я, Барбара Хеберт, президент TТA; Чаллі Ромеро, Генеральний секретар Філіппін; Кріста Умб‘ярв, секретар Європейської Федерації TТ; і очолювала його Мар‘а Артамаа, міжнародний секретар ТТ. Я працював у багатьох комітетах за час роботи в ТТ, але цей був особливим. Хоча ідей було багато, кожен член комітету взявся за реальну роботу, необхідну для здійснення проекту.

Цьогорічна Конвенція мала безумовний успіх. Вона мала найвищу участь в історії ТТ. 2713 учасників із 73 країн зареєструвались на захід. Багато з цих індивідуальних реєстрантів також передавали посилання на Конвенцію іншим, деякі з них проводили перегляди в офісах ТТ та у себе вдома. Отже, кількість учасників набагато перевищує тих, хто зареєструвався.

На початку планування ми вирішили не мати суворого реєстраційного внеску. Була запропонована пожертва, але ніхто не буде виключений за несплату. Переглядаючи дані казначейства, виявилось, що більшість присутніх зробили пожертви – близько 75%. Для конвенції такого типу пожертви перевищили понесені витрати. Однією з особливостей минулих фізичних Конвенцій було те, що витрати значно перевищували будь-який дохід, отриманий від реєстраційних зборів.

Двома важливими доповненнями до цьогорічного заходу стали Молодіжні форуми та переклад на численні мови. Обидва вони були добре прийняті учасниками. В останні роки Конвенція була загальноанглійською справою. Цього року, хоча майже всі програми проводились англійською мовою, вони були перекладені на дев’ять інших мов (5 європейських та 4 індійські). Планування та координація, задіяні тільки в цьому одному аспекті заходу, були величезними. Більше 35 членів у всьому світі приділили значний час та зусилля для цього.

Одним з несподіваних результатів цієї перекладацької роботи був такий: у всіх минулих конвенціях переважна більшість учасників були членами, які проживають в Індії. Цього року зареєстрованих із Бразилії було більше, ніж з будь-якої іншої країни, а якщо включити Португалію, кількість учасників португальської мови ще більша.

Протягом Конвенції ми визначили речі, які добре працювали, і речі, які потребують певного вдосконалення. Більше 100 учасників доклали зусиль, щоб зробити цю подію можливою. У кожному випадку було відчуття того, що ти є частиною глобальної команди, живим і діючим вираженням теософії в дії.

Є багато людей, яким можна подякувати за успіх 145-ї Міжнародної конвенції, але особливу подяку висловлюємо нашому міжнародному секретарю Мар‘ї Артамаа. Окрім організації президентських виборів, двох засідань Виконавчого комітету, засідання Генеральної ради, сесії Школи мудрості та інших невідкладних вимог її офісу, вона супроводжувала цей проект від зародку до реалізації, підтримувала роботу Комітету і очолювала цифрову диспетчерську в Адярі протягом усіх днів події. Крім того, особлива подяка Кристі Умб‘ярв, яка організувала технічні аспекти перекладів та була головною особою для перекладачів у всьому світі. І, нарешті, невелика команда, яка працювала в Адьярі в центрі цифрового управління Конвенцією: Шихар Агніхотрі, Каталіна Ісаза-Кантор, Вігнеш Рамачандран і Мар‘я Артамаа.

У майбутньому ми знову зможемо мати фізичні умови зустрічі, але вони вже не будуть такими ж. Наші уроки цього року будуть застосовані до всього наступного.

Мої найкращі побажання всім,

Тім Бойд,

Міжнародний президент.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.