НА ВИГЛЯД – ЦІЛКОМ ЗЕМНА, В ДІЙСНОСТІ – БОЖЕСТВЕННА

Хоч це була зустріч онлайн, нам не завадило провести її на достойному рівні разом, що дуже цінно, як з теософами з інших міст України, зокрема, з Харкова, Житомира, так і з людьми Доброї Волі – універсологами, які завжди віддають дань поваги Олені Петрівні Блаватській за ті Універсальні знання, що є стародавньою Божественною Мудрістю, які вона принесла Світові.

Зустріч відкрилася Універсальною теософською молитвою,  суть якої полягає в розкритті глибинних основ життя, утвердженні Єдності у всьому, та яку ми завжди промовляємо на двох рідних нам мовах: українській та російській. Після чого, Член Теософського Товариства, керівник Учбового центру «Софія», м. Харків, Сергій Вікторович Нижанківський ознайомив присутніх з Заповітом Олени Петрівни Блаватської, Виконавчим наказом, виданим Першим Президентом Теософського Товариства Генрі Олькоттом напередодні  першої річниці від дня, коли її світлий Дух залишив земну оболонку та звільнився від матерії. Він також розкрив історію проведення Дня Білого Лотоса.

Далі, виконуючи Волю нашого Вчителя, Людмила Фесенко, м. Кропивницький, та Олена Твердохліб, м. Харків, донесли  до присутніх відповідно: сторінки з Бхагавадгіти – одного з найбільш відомих філософських та релігійних пам’яток людства, що входить в древнє Вчення Сходу, – а також з книги Едвіна Арнольда «Світло Азії», в якій Олена Петрівна побачила ту етику життя, ту мораль та моральні устої, той альтруїзм, які є ключовою нотою Теософії.

Потім ми звернулися до спогадів різних філософів, вчених, видавництв, які зібрала сестра Блаватської Віра Желіховська та звела в один чималенький Збірник. Багато хто з учасників зустрічі поділився своїми особистими думками, своїм особистим відношенням до самої О.П. Блаватської та її неповторних праць, згадали навіть вислів Рангама Паллі Джачаннатхья, який сказав: «…на вигляд – цілком земна, в дійсності – божественна».

Як завжди, заключний акорд було віддано поезії. Свій улюблений вірш «День Білого Лотоса» прочитала Олена Твердохліб. А незабутньою прикрасою зустрічі став вірш присвячений Олені Петрівні Блаватській, автором якого є Президент теософського відділення «Шакті», м. Житомир, Олена Мулик. Вона завітала до нас в цей вечір й особисто продекламувала свій  поетичний твір.

Атмосфера зустрічі була настільки теплою, приємною, доброзичливою, що ніхто  не спішив покинути «аудиторію».

Раїса Калашнікова, м. Кропивницький 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.