Ми відчуваємо, що потрібні їм

ноябрь2014 А  Під час минулих зустрічей з мешканцями притулку «Милосердний самарянин» стало зрозумілим, що всі вони люблять не лише розглядати, але й читати інформаційні видання: книжечки, журнали, газети тощо.

  Тому, завітавши до них 14 жовтня, на день Покрови – свята Пресвятої Богородиці, ми принесли їм, перш за все, примірники видання «Нової газети», які вони зразу розібрали по кімнатах. Ця газета розповідає про цікавих людей, подає інформацію про життєві події у місті, друкує багато корисних порад, якими можуть скористатися навіть ті, хто не може виходити з приміщення. Щоб надалі наші друзі могли вчасно знати про свіжі події, наша група передплатила для них «Нову газету» на 2015 рік.

  У цей день, за їхнім бажанням, ми також розповіли їм про свято Пресвятої Богородиці: де воно бере початок, чому його відзначають як раз 14 жовтня за новим стилем, які традиції, обряди, звичаї відносно нього склалися у різних народів світу, у тому числі й в українців. Можливо, це і дивно, але їм припало до душі повір’я про те, що для того, щоб усі члени сім’ї були здоровими взимку, не хворіли, кожного з них в цей день обливали холодною водою через сито. Порадившись з нашими підопічними, ми провели цей обряд з усіма присутніми. Звичайно, це було чисто символічно, але на кожного, в тому числі й на нас, попало по дві-три краплини води. Це підняло їм настрій, люди повеселішали, на обличчях з’явилися теплі посмішки. Виявляється, що навіть холодною водою можна відігріти людську душу, якщо все робити від щирого серця.

  Побажавши всім міцного здоров’я, гарного настрою, витримки, ми тепло попрощалися, але ненадовго, бо відчуваємо, що потрібні їм і вони на нас чекають.

  До нових зустрічей, друзі!

Ініціативна група ТОС, Кіровоград

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий