Літня теософська школа 2017 року (про участь Кіровоградського відділення «Лайя»)

Для тих, хто відвідує наш сайт хочеться додатково добавити наступне.

У роботі Літньої Теософської Школи від Кіровоградського відділення “Лайя” взяли участь Валентина Богуш, Людмила Передерій, Раїса Калашнікова. Дійсно, програма, як ніколи, була насиченою, цікавою, різноманітною. Відчувалося, що ми всі стаємо “сильнішими”, з більш широким кругозором й поглибленими теософськими знаннями, можемо більш кваліфіковано готувати ті чи інші питання та доступніше й простіше подавати їх іншим. Якраз цього й чекає від нас оточуюче середовище.

Кульмінаційним моментом для всіх була поїздка у Павлинку для закладання Теософського Магніту. До такої  важливої події  ми готувалися завчасно. На цей раз символом вибрали МАНДАЛУ, яку виготовили власними руками. Чому саме МАНДАЛУ? Можливо тому, що якраз перед цим отримали журнал “Theosophist” за червень 2017 року, який видається в серці Теософського Товариства, Адьяр, Індія, й на його обкладинці була зображена МАНДАЛА. Хіба ж можна розцінити такий візерунок якось по-іншому, ніж підказку нам від Вищих Сил, або й самої Олени Петрівни?!

Мандала, з езотеричної точки зору, це сфера проживання божеств. Це геометричний символ складної структури, який інтерпретується  як модуль Всесвіту, “як карта Космосу”. Типова форма Мандали – зовнішнє коло, в яке вписано квадрат, а в квадрат вписано внутрішнє коло, яке часто сегментоване й має форму ЛОТОСА. Відомий психолог Карл Густав Юнг ідентифікував Мандалу як архетипічний символ людської досконалості. Хіба не про це принесла нам знання Олена Петрівна Блаватська?

Тому, закладаючи цей символ, ми від імені членів ТТ нашого відділення побажали майбутнім теософам свідомо нести людству Божественну Мудрість – Теософію, яка є всеохоплюючою, побажали, щоб у людей пробудилася Свідомість, щоб був мир в усьому світі, щоб Сатья Юга (Золотий Вік) якомога скорішенаступила для всіх людей.

До речі, цікавим було й те, що киянин Юрій Тарасенко свою участь у Програмі Школи присвятив розповіді про сакральне значення МАНДАЛИ та схематичне використання її у буддійських та індуських практиках. За його пропозицією учасники Школи зображали цей священний символ  на березі моря, малювали на асфальтових доріжках, вкладаючи в нього особливий зміст. Особливий позитивний зміст, який формувався в глибині наших сердець, ми вкладати також у закріплення та оформлення Суборгану – символу Теософського Магнітуу Павлинці.

Від’їжджаючи, ми не прощалися, а казали “До зустрічі”, бо попереду – Волонтерський тиждень по ремонту Музейного Центру Олени Блаватської та її сім’ї в м. Дніпро, який відбудеться з 05 по 10 серпня 2017 року.

ТОЖ  ЗАПРОШУЄМО – ПРИЄДНУЙТЕСЯ!

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий