Літня школа „Творчість як духовний шлях”

Літня Школа Теософського товариства в Україні в цьому 2017 році відбулася 01-09 липня біля Одеси, на мальовничому узбережжі Чорного моря, у Кароліна-Бугазі.

Затишна база відпочинку, комфортне проживання, лагідне море, сприятлива не дуже спекотна погода, всі ці фактори допомагали створювати добрий настрій, впливали позитивно на наше спілкування, обмін творчими здобутками. Більше тридцяти учасників зібрала ця програма із різних міст України: Києва, Одеси, Кропивницького, Житомира, Кривого Рога, Харкова. Основна тема Літньої школи-2017 була „Творчість як духовний шлях”, а до неї додалася ще додаткова тема „У єдності сила”. І наш досвід прожиття цих днів показав всім учасникам, що успіх програми як раз у поєднанні цих ключових нот.

Наші ряди поповнилися, відбулося вручення Диплома новому члену ТТ з Одеси. Піщаний берег прикрасився емблемою Теософського товариства. Заняття починалися і закінчувалися співом тибетської чаши. Ми провели дні у інтенсивному творчому процесі, – доповіді, круглі столи, творчі майстерні, поетичні та ігрові вечори, перегляд і обговорення вибраних відео-матеріалів – і не було тих, хто обрав би роль спостерігача, бо активність кожного виявлялась щодня, на кожному кроці програми. А наприкінці ми всі переконалися на власному досвіді, що сила єдності стала нашим надбанням, ми отримали цю силу і будемо її впроваджувати в нашу подальшу роботу.

Ключовою подією Літньої програми було відвідання Павлинки, де був маєток дідуся і бабусі О.П.Блаватської і де вона дівчинкою проводила літній період року. Тепер, завдяки зусиллям наших одеських колег, там існує Культурний центр „Дім О.П.Блаватської” з музейною кімнатою, бібліотекою, великим садом. Там пройшла церемонія відродження Духовного магніту. Про цю подію ми напишемо докладніше окремо.

Поїздка до Павлинки була настільки надихаючою для всіх, що коли ми на одній з останніх зустрічей літної програми за традицією почали намічати проект наступної літньої програми 2018 року, то всі зійшлися на тому, щоб провестиїї у Павлинці. Визначили і тему наступної програми: „У потоці Божественної Любові”. Отже вже можна починати готуватися.

Скачать (PDF, 71KB)

До нових зустрічей, дорогі друзі!

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.


Оставить комментарий